fbpx
Peaks kortingscode
ramona

ramona

Wisselgeld over? Beleg het!

Als je – net als ik – geen verstand hebt van beleggen, maar het wel leuk vindt om het geld dat je niet nodig hebt te gaan beleggen dan is Peaks een aanrader! Ik beleg nu ongeveer een jaar met Peaks en heb al 14,4% rendement op het moment van schrijven van dit artikel. Dit rendement is natuurlijk vele malen hoger dan wat ik op mijn spaarrekening krijg.

Wel wil ik eerst waarschuwen: Beleg nooit met geld dat je nodig hebt voor je dagelijks leven(sonderhoud), je financiële buffer of voor nood en beleg nooit in producten die je niet begrijpt, te mooi zijn om waar te zijn of waar je geen goed gevoel bij hebt en lees altijd de voorwaarden! Beleg ook nooit als je geen solide spaarpot hebt, en zeker niet als je schulden hebt of maandelijks moeilijk rondkomt! Ben je niet zeker of je kunt gaan beleggen, maak dan altijd een afspraak bij je bank of je financieel adviseur!

Wat is Peaks?

Peaks is een gebruiksvriendelijke, roze app waarmee jij je wisselgeld belegt (en meer als je dat wilt). De app is erg overzichtelijk en best makkelijk in gebruik. Ik vond de installatie even puzzelen, maar sinds alles ingesteld staat heb ik er eigenlijk geen omkijken meer naar. Peaks is onafhankelijk, maar opgezet met steun van de Rabobank en dat is in mijn ogen een solide en stabiele partij.

Je hebt de keuze uit verschillende portfolio’s (profielen) van mild tot heet. Ik koos – Daredevil als ik ben – voor heet. Meer risico, maar ook – bij geluk – een hoger rendement.

Je wisselgeld beleggen?

Stel, je koopt een ijsje van € 2,50 en pint dit bedrag. Dan belegt Peaks de afronding van het wisselgeld a € 0,50 in je account. Dit lijkt misschien weinig, maar als je alles pint loopt het op naar een paar Euro per week. Peaks heeft hiervoor inzicht nodig in je betaalrekening. Daar moet je apart toestemming voor geven.

Wil je Peaks geen inzicht in je betaalgegevens geven, stel dan de app in op € 1 per dag, of verhoog dit naar € 2, € 3, of zelfs € 10 per dag.

Je krijgt wekelijks een berichtje van Peaks welk bedrag ze gaan inleggen. Komt dat nu net niet uit, dan kun je de inleg blokkeren voor deze week.

Heb je het geld nodig?

Je kunt altijd het geld weer opnemen en op je rekening laten storten. Ik laat het staan, want ik beleg echt maar een paar Euro per week en dat heb ik nu niet nodig. Ik zet het opzij, net als de spaarzegels van de supermarkt, voor als ik echt een keer krap zit, op vakantie ga of een dagje uit wil. Omdat ik niet met honderden Euro’s tegelijk beleg is het rendement natuurlijk ook maar tientjeswerk. Maar 14,4% rendement vind ik al heel fijn klinken, ook al is dit in de praktijk nog niet eens voldoende voor een Eftelingkaartje-zonder-korting.

Beleggen is een sport.

Echt beleggen met veel geld is natuurlijk enorm risicovol, maar kan ook lucratief zijn. Omdat ik niet de kennis en de know-how heb ga ik beleggen met veel geld niet doen en al helemaal niet op eigen houtje en houd ik het voorlopig bij Peaks. Ik vind beleggen een sport, zelfs in deze kleine vorm. Elke week kijk ik even naar mijn potje; hoe gaat het, hoe is het rendement en heb ik nog meevallers die ik kan beleggen zoals een Marktplaatsverkoop?

Sharing = caring

Peaks geeft iedere gebruiker de mogelijkheid om anderen ook kennis te laten maken met de app en geeft daarbij de nieuwe gebruiker – en de aanbeveler – € 5 cadeau. Als jij Peaks probeert met mijn code RAMONSY74 dan verdienen we allebei € 5 voor ons beleggingspotje.

Wat kost het?

Dit is een #nospon artikel en daarom ga ik ook even uitgebreid in op de kosten, want dat lijkt me wel zo eerlijk. Beleggen is risicovol. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen en voorgoed kwijt zijn. En beleggen brengt kosten met zich mee. De echte duurzame en hardcore belegger vindt de kosten bij Peaks misschien hoog, maar ik als nitwit vind een Euro per maand best te overzien.

Om zo eerlijk en transparant mogelijk te zijn heb ik de kosten van de site van Peaks (dd. 05.01.2020) gehaald en hier ingekopieerd. De actuele kostenpagina van Peaks vind je hier.

De app De eerste drie maanden
Gratis ✅
Als je beleggingen minder dan €2.500 waard zijn€1 per maand
Als je beleggingen meer dan €2.500 waard zijn0,5% jaarlijks (±0,042% per maand) over de gemiddelde waarde van je beleggingen
Geld inleggenGeen kosten aan Peaks ✅
Geld opnemenGeen kosten aan Peaks ✅
Van portfolio wisselenGeen kosten aan Peaks ✅
FondskostenDeze kosten worden door het indexfonds verrekend in de koers van het fonds en worden niet apart door Peaks in rekening gebracht.
Afhankelijk van je portfolio 0,25% – 0,33% van je belegde geld per jaar
TransactiekostenIedere keer dat je geld inlegt, geld opneemt of van portfolio wisselt, betaal je een klein bedrag aan de beurshandelaren van de indexfondsen.Gemiddeld tussen de 0,03% – 0,05% per aan- of verkoop

bron: Peaks.nl

Conclusie: Peaks

Ik ben eigenlijk heel blij met mijn minibeleggingspotje bij Peaks. En ja, de kosten zijn misschien hoog en nee, het beleggen gaat niet superhard, maar het is wel een leuke en toegankelijke manier om iets meer met je geld het geld te doen dat je niet (binnen nu en 2 jaar) nodig hebt. En ben je er klaar mee, valt het tegen of heb je er geen zin meer in? Je kunt heel simpel en snel je rekening weer opheffen en de app verwijderen.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Ramona

Ramona

Als professional organizer en opruimcoach begeleid ik jou bij het maken van bewuste keuzes in tijd, informatie en spullen.
Samen pakken we jouw huis en werkplek aan. Je hoeft na onze sessies niet meer eindeloos op te ruimen, bent niets meer 'kwijt' en kunt voortaan heerlijk ontspannen in je eigen omgeving. Dit werkt stressverlagend, geeft je meer tijd voor jezelf en je kunt weer met een gerust hart vrienden en familie ontvangen!

Ik blog graag over mijn werk en mijn leven en deel handige tips met je.

Lees hier mijn disclaimer

0
0
without
https://www.opgeruimdleven.com/wp-content/themes/hazel/
https://www.opgeruimdleven.com/
#3691ad
style1
paged
Loading posts...
/home/public/sites/www.opgeruimdleven.com/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
off
on

Nieuw!

Organizen als Marie Kondo!

Laat je adres achter en ik neem contact op voor een kennismakingsgesprek!