fbpx
black-ball-point-pen-on-white-notebook-158771
ramona

ramona

Hoe de BespaarWeken gaan? Behoorlijk oké!

Vorig jaar bedacht ik dat mijn bespaartips wel wat beter en concreter konden. Maar hoe? Tja, dat is zomaar niet bedacht. In december nam ik 2 weken vrij om me te bezinnen op het nieuwe jaar. Hoe ging 2019, wat wilde ik in 2020, welke klanten wel, welke klanten niet, welke richting moest ik op?

Het duurde even voor dat ik alles op een rijtje had. Maar dat er bespaard moest worden stond als een paal boven water!

Besparen is makkelijker gezegd dan gedaan.

Als je graag wilt bezuinigen – omdat er een life event plaatsvindt, omdat je gewoon meer over wilt houden of omdat je het een sport vindt – dan moet je eerst wel overzicht hebben. En dat blijkt bij de klanten die ik als budgetcoach begeleid te ontbreken. En zonder overzicht heb je geen inzicht. En zonder inzicht is het lastig om echt te gaan besparen.

Mijn missie is om het leven van werkende vrouwen (moeder of niet) makkelijker en overzichtelijker te maken. Dat gaat verder dan alleen je huishouden organiseren. Verder dan je spullen opruimen en ook verder dan je energierekening verlagen of LED-lampen kopen. Veel verder zelfs, maar als je niet weet hoe je moet beginnen – of zelfs geen concreet doel hebt – dan kun je zelfs met een flink inkomen maandelijks in de financiële penarie komen.

Een kasboek bijhouden. Daar begint alles.

Ik hoor je denken; Ja oma spreekt! Maar heus, een kasboekje bijhouden is key. En of je dat nu op papier of digitaal wilt doen, dat maakt niet uit. Maar als je niet weet wat eruit gaat hoe kun je dan besparen? Met een keertje minder naar de Grote Gele M per maand red je het niet.

Als je noodgedwongen op een strikt budget moet gaan leven omdat schulden dreigen is een kasboek al helemaal onmisbaar. Ik ontwikkelde daarom voor mijn klanten die ik als budgetcoach begeleid een digitaal kasboekje dat nu voor iedereen voor een prikkie is aan te schaffen. Heb jij ook een manier om te structureren maar zonder kasboek? Wil je mij dan uitleggen hoe jij je besparingen gaat doorvoeren? Ik werk namelijk stug met deze methode, maar leer graag bij!

Een online budgetcoach werkt prima!

Als je een budgetcoach zoekt dan wil je natuurlijk weten wat je gaat leren. En kan dat ook online? Bij een intake vertel ik in grote lijnen wat we gaan doen. En dat nu via de BespaarWeken ook een online traject blijkt te werken geeft mij heel veel energie.

Ik plaats diverse artikelen; van de basis – post open maken, rekeningen checken, het opzetten van een kasboek – tot het uiteindelijke budgetteren. En tussendoor; heel veel tips over waar je op kunt besparen, hoe je dat dan doet en hoe je het volhoudt. Want besparen, dat is makkelijker gezegd dan gedaan!

Nu ga ik een TooGoodToGo pakket ophalen en de reacties op BespaarMail 6 lezen. Zin in!

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Ramona

Ramona

Als professional organizer en opruimcoach begeleid ik jou bij het maken van bewuste keuzes in tijd, informatie en spullen.
Samen pakken we jouw huis en werkplek aan. Je hoeft na onze sessies niet meer eindeloos op te ruimen, bent niets meer 'kwijt' en kunt voortaan heerlijk ontspannen in je eigen omgeving. Dit werkt stressverlagend, geeft je meer tijd voor jezelf en je kunt weer met een gerust hart vrienden en familie ontvangen!

Ik blog graag over mijn werk en mijn leven en deel handige tips met je.

Lees hier mijn disclaimer

0
0
without
https://www.opgeruimdleven.com/wp-content/themes/hazel/
https://www.opgeruimdleven.com/
#3691ad
style1
paged
Loading posts...
/home/public/sites/www.opgeruimdleven.com/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
off
on

Nieuw!

Organizen als Marie Kondo!

Laat je adres achter en ik neem contact op voor een kennismakingsgesprek!