fbpx

Veelgestelde vragen aan een Professional Organizer

Heb je een vraag? Ik heb de meest gestelde vragen op een rij gezet. 

Moet ik opruimen voor je langskomt?

Het antwoord is: Nee, dat hoeft niet. Het is belangrijk dat ik een goed inschatting van jouw situatie kan maken. Daarom adviseer ik je om de boel lekker de boel te laten, zodat wij samen een plan kunnen maken dat echt bij jou past.

Hoe veel tijd hebben we nodig om op te ruimen?

Daar is geen eenduidig antwoord op te geven, want jouw situatie is niet hetzelfde als die van een ander. Heb je haast omdat je gaat verhuizen? Ga je scheiden? Of komt er een baby? Dan plannen we vaak meerdere sessies van 4 uur kort achter elkaar. Heb je minder haast of vind je het een lastig proces, dan kunnen we beter iets meer tijd tussen de sessies laten zitten. We maken wel altijd een tijdpad, zodat we wel 'on track' blijven en het geen meerjarenplan wordt.

Mag ik zelf bepalen wat er met mijn spullen gebeurt?

Jazeker, het zijn tenslotte jouw spullen. Je hebt me niet voor niets ingeschakeld. Waarschijnlijk vind je het ontzettend lastig om keuzes te maken; wat houd ik wel en wat kan er weg? Veel spullen hebben een emotionele waarde, heb je gekregen van een vriendin of herinnert je aan een belangrijke periode in je leven. Samen gaan we aan de slag met het ordenen van jouw spullen. En ik help je bij het maken van een keuze, maar die keuze is altijd jouw eigen keuze! Ik gooi niets weg, ik breng niets naar de kringloop en zet nooit iets op Marktplaats. Jij houdt de regie.

Kan iedereen bij jou terecht?

Ik ga altijd open minded naar een intake. Mijn intentie is ook om iedereen te helpen daar waar ik kan. Maar er zijn situaties waarin ik niet de aangewezen persoon ben om te helpen. Dan verwijs ik je door naar een gespecialiseerde collega organizer van het NBPO.

Ik ben de grootste chaoot ever. Komt het nog goed met mij?

Dit hoor ik heel vaak. :) Ik heb al heel wat huishoudens gezien en tot nu toe is het altijd goed gekomen. Ik leer je namelijk niet alleen hoe je kunt opruimen, maar vooral ook hoe je het beste opgeruimd kunt blijven! Daarvoor pakken we ook de oorzaak van het probleem aan. Het gaat dus verder dan alleen het organiseren van je spullen. Het is een life changing process.

Mijn partner vindt het allemaal maar niks.

Dat is lastig, maar niet ondoenlijk. We beginnen dan met jouw spullen en laten de spullen van je partner met rust. Als je partner ziet hoeveel joy het je brengt dat jouw spullen georganiseerd zijn is de kans groot dat hij of zij ook mee gaat doen. Wil je partner nog steeds niet, dan doen we dat niet. Maar de ervaring leert dat als jij enthousiast bent je partner vanzelf volgt. Dit wil ik!

Keep In Touch

Facebook-f Pinterest Instagram

Over mij

OpgeruimdLeven.com trots aspirant-lid NBPO "Businesspark De Hagen" Hagenweg 3C 4131 LX Vianen KvK:72550511 AGB: 41786441

Nieuwste Blog

Contact

without
https://www.opgeruimdleven.com/wp-content/themes/hazel/
https://www.opgeruimdleven.com/
#3691ad
style1
paged
Loading posts...
/home/public/sites/www.opgeruimdleven.com/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
off
on

Nieuw!

Organizen als Marie Kondo!

Laat je adres achter en ik neem contact op voor een kennismakingsgesprek!